Избранные товары 0
0 Уже в корзине: 0
04:06:32 - 27.04.2024
04:06:32 - 27.04.2024

Поради щодо захисту Android-пристроїв від вірусів

Поради щодо захисту Android-пристроїв від вірусів

З кожним роком з'являється все більше вірусів, здатних завдати непоправної шкоди пристроям на базі Android. Через це багатьом власникам девайсів доводиться змиритися з думкою про те, що:

- за цінні дані призначені для користувача потрібно заплатити, бо неможливо розшифрувати шкідливе ПЗ і розблокувати особисту інформацію;

- особиста інформація, в тому числі і відомості з інтернет-банкінгу з усіма грошовими коштами, через вплив вірусів, безповоротно втрачені.

Яким чином боротися зі шкідливими програмами?
Є три простих, але дуже корисних правила, які дозволять захистити Android-пристрій від загроз і вірусів, що виходять із зовнішнього інформаційного середовища. Експерти обіцяють, що дотримуючись цих правил, на 99,99% користувач убезпечить свій телефон від незаконного проникнення. Статистично підтверджено, що всі віруси активно поширюються виключно через неуважність користувачів, що ведуться на додаткові пропозиції, безкоштовні унікальні можливості і непідтверджену інформацію, отриману від невідомих джерел.

Отже, нижче представлені правила для збереження своїх даних. Радимо вам уважно ознайомитися з ними!

1. Не можна видавати чужим програмам дозволу на обробку ваших даних.

Це правило є найголовнішим. Виконання одного лише цього пункту практично гарантує, що зі смартфона не вдасться вкрасти особисті дані. Додатки завжди запитують якісь дозволи, і перед тим, як дати згоду, слід ознайомитися з тим, що просить програма. Вимоги програми потрібно порівнювати з тим, які можливості вона надає користувачеві. Якщо є якісь підозри, краще відмовитися від установки підозрілого додатка. Як мінімум, не варто надавати їм доступ до контактів, повідомлень, камері і іншим важливим елементам системи.

2. Слід завантажувати додатки тільки з офіційного джерела - Google Play.

Система Android, на жаль, дозволяє ставити АРК-файли, завантажені з будь-яких джерел. Шахраї і хакери, знаючи про це, спеціально викладають в мережу заражені програми. Нічого не підозрюючи користувачі Android-пристроїв скачують їх, після чого стикаються з проблемами втрати персональних даних. Таким чином, слід завантажувати програмне забезпечення лише з магазину Google Play, або ж з офіційних сайтів розробників.

3. Не варто відкривати файли і посилання, які не викликають довіри.

У систему Android вбудовані спеціальні алгоритми, які дозволяють боротися з шкідливими ПО, однак дії власників мобільних пристроїв іноді призводять до того, що шахраї без проблем отримують доступ до особистих даних. Погодьтеся, кожен користувач не раз заходив на підозрілі сайти, не слухаючи попередження від компанії Google. Так робити не варто, тому що саме це і може привести до захоплення даних.

Наприклад, якщо на пошту прийшов електронний лист від незнайомої людини з якимось файлом, краще відразу ж відправити його в папку «Спам». Відкриття підозрілих файлів і посилань, як правило, закінчується тим, що особисті дані користувача потрапляють до зловмисників.

Дотримуйтесь цих правил, і ваш пристрій буде захищено від незаконного проникнення!

04:06:32 - 27.04.2024
Возврат к списку