Избранные товары 0
0 Уже в корзине: 0
10:41:38 - 27.07.2024
22:57:18 - 20.04.2024

Рекомендації власникам гаджетів на платформі Android

Рекомендації власникам гаджетів на платформі Android

Операційна платформа Андроїд є однією з найбільш поширених і популярних в сьогоднішньому світі смарт пристроїв, яка відмінно підходить як для мобільних телефонів, так і різного роду планшетів, IТ-плеєрів, а також книг, годинників, ТВ, ігрових консолей і багато іншого.

ОС Андроїд надає своїм користувачам масштабні можливості в самих різних напрямках. Так, за допомогою цієї платформи можна без праці закачати на смартфон практично будь-яку програму. Тільки потрібно обов'язково враховувати можливі ризики від подібних установок, оскільки безконтрольна завантаження «всього підряд» може привести до зараження вірусами або навіть шахрайським діям з боку зловмисників, які незаконно видобувають індивідуальну інформацію на користувачів в інтернеті. Для того щоб подібних ситуацій у власників гаджетів на базі Андроїд було набагато менше існують кілька досить простих рекомендацій.

1. Слідкуйте за тим, що саме ви завантажуєте в свій смартфон.

Вийшла нова програма, і ви відразу ж вирішуєте встановити її собі в телефон або планшет? Не поспішайте, спочатку почитайте відгуки, вивчіть інтерфейс, подивіться уважно на дані розробника, спробуйте знайти інші створені ним додатки. Найкращим варіантом буде рішення завантажувати виключно ті програми, які мають велику кількість хороших відгуків і розробники яких досить відомі на даному ринку комп'ютерних установок. Потім, до того, як натиснути на кнопку «встановити собі», зверніть увагу на програмний запит, що стосується вашої персональної інформації. Додаток захоче отримати ваш дозвіл на доступ до неї. Наприклад, Гугл пропонує ігровий контент, в структурі якого є безліч прихованих опцій і автоматичних підключень. Причому, більшість з подібних доповнень до основного контенту будуть для користувача платними. Тому, завжди читайте всі програмні запити від початку і до кінця. До речі, можна скористатися і спеціальними платформами, які ідентифікують рівень безпеки тих чи інших програм. Серед таких платформ, наприклад, Clueful.

2. Контролюйте функціонал діючих програм.

У той час, поки відбувається робота декількох відкритих додатків, оперативна швидкість смартфона або знижується, або збільшується. Щоб зрозуміти, яка саме дія в гаджеті призводить до втрати оперативного функціоналу, можна скористатися додатковими платформами, які допомагають визначити, які саме програми працюють в активному режимі, а які знаходяться в стадії завантаження. Серед таких програм, особливо використовують Autorun Manager.

3. Безлімітний і безоплатний доступ до прослуховування каналів радіо АМ / ФМ.

Сьогодні нікого не здивувати спеціальними програмами, типу Spotify, Rhapsody або Slacker, але те, що можна підключитися до просунутим світовим радіо трансляторам на своєму гаджеті з операційною системою Андроїд, відомо не кожному. Так, додаток TuneIn дасть вам чудову можливість піти від звичних шести каналів радіостанцій, а, натомість, перейти на трансляцію відразу декількох тисяч станцій з усього світу.

4. Табу на дзвінки від певного кола осіб.

Якщо серед ваших друзів, приятелів, знайомих з'явилися ті, про які вам хотілося б забути, і як можна швидше, тоді вам всього лише потрібно внести цих абонентів в так званий «чорний список». Тоді ці особистості не зможуть вам додзвонитися. Щоб це зробити, зайдіть в свої контакти, далі виберіть пункт «настройки» і поставте галочку навпроти контакту - «Тільки голосова пошта».

5. Зміна шрифту

Крута опція, незважаючи на уявну простоту. Уявіть собі, що ваш текст вийшов невеликим і читати його досить неприємно. А може навпаки, вам необхідно помістити на моніторі достатню кількість друкованих знаків, а цей обсяг не підходить для повноцінного відображення. Тоді вам стане в нагоді функція «коригування шрифту». Щоб змінити формат листа, - зайдіть в «Налаштування», далі пройдіть в «дисплей» і там виберіть собі відповідний розмір шрифту.

6. Функція виявлення відомостей в разі втрати смартфона.

Якщо трапилася неприємність, і ви втратили свій мобільний апарат, тепер ви зможете відновити інформаційні дані, що містяться в ньому. Це стало можливим завдяки програмі Android Device Manager. Додаток абсолютно безкоштовно для користувачів ОС Андроїд і доступно для завантаження на платформі Google Play.

7. Можливість резервування карт Google Maps в усіх режимах (онлайн / офлайн).

Якісна опція, що дозволяє швидко визначити ту чи іншу місце розташування, навіть за умови відключеного інтернету. Щоб її підключити потрібно зайти в Google Maps, відзначити параметр «Зробити доступним офлайн». Далі, необхідно виділити на карті зону місцевості, яка найбільш часто входить в ваш пошук.

8. Постановка завдань свого персонального комп'ютера на відстані.

Уявіть ситуацію, що вам потрібно здійснити певні дії на стаціонарному комп'ютері, який знаходиться в офісі. Ви ж в цей час перебуваєте зовсім в іншому місці. Завдяки програмі Chrome RemoteDesktop тепер ви, за допомогою смартфона зможете відправити потрібну команду своєму ПК. Єдина умова - приєднувати на ПК режим сну.

9. Спостереження за витраченим трафіком.

Щоб витрачати менше енергії свого телефону, а також грошей на поповнення його балансу, витраченого в результаті використаного трафіку, сьогодні можна застосувати функціональну платформу Traffic Monitor Plus, а також Onavo. Дані утиліти дозволять відстежувати витрата заряду смартфона, режим передачі стільникових даних і інші моменти.

10. Управління розміром внутрішньої пам'яті гаджета.

Знання про рівень наповнення внутрішньої пам'яті гаджета на базі Андроїд дають повну картину того, що, де і в якому місці знаходиться в телефоні. Додаток DiskUsage легко сприяє визначенню використаного обсягу пам'яті пристрою. У разі якщо потрібно від якоїсь папки з файлами позбутися, завантажте програму типу ES File Explorer.

Ось ті основні рекомендації, дотримуючись яких, робота вашого пристрою на платформі Андроїд буде ефективною і повноцінною.

10:41:39 - 27.07.2024
Возврат к списку