Избранные товары 0
0 Уже в корзине: 0
22:33:03 - 28.03.2024
22:33:03 - 28.03.2024

Детальніше про систему безконтактних платежів NFC

Детальніше про систему безконтактних платежів NFC

Near field communication, NFC («комунікація ближнього поля», «ближній безконтактний зв'язок») - технологія бездротової передачі даних малого радіусу дії, яка дає можливість обміну даними між пристроями, що знаходяться на відстані близько 10 см, анонсована в 2004 р

NFC порівняння з аналогами

NFC і Bluetooth — технології зв'язку малого радіусу дії, які були давно інтегровані в мобільні телефони. Суттєва перевага NFC над Bluetooth - коротший час встановлення з'єднання. Замість виконання інструкцій за погодженням для ідентифікування Bluetooth-пристроїв зв'язок між двома пристроями NFC встановлюється відразу (менш ніж за одну десяту секунди). Щоб уникнути складного процесу узгодження, NFC може використовуватися для установки з'єднань в бездротових технологіях, таких як Bluetooth. Максимальна швидкість передачі даних NFC (424 кбод) менше, ніж Bluetooth або Wi-Fi. У NFC менший радіус дії (менше 20 см), який забезпечує більшу ступінь безпеки і робить NFC підходящої для переповнених просторів, де встановлення відповідності між сигналом і передачою його фізичним пристроєм не вдасться змінити. На відміну від Bluetooth, NFC сумісна з існуючими RFID-структурами. NFC може також працювати, коли один з пристроїв не забезпечений джерелом живлення (наприклад, телефон, який може бути вимкнений, безконтактна кредитна смарт-карта, smart poster і т. П.).

Способи використання NFC
1) Передача даних (фото або відео).
2) Обмін додатками.
3) Обмін посиланнями.
4) Оплата покупок.
5) Використання спеціальних міток.

Перш ніж ви захочете за допомогою даної технології передавати той чи інший контент, вам слід знати декілька речей:

- У обох пристроїв повинні бути активні функції NFC і Android Beam.

- Жодне з пристроїв не повинно бути заблоковано.

- Якщо з'єднання буде встановлено, пристрої завібрують і подадуть звуковий сигнал.

- Не розділяйте пристрою, поки не завершиться передача контенту.

- Пристрій подасть звуковий сигнал, коли завершиться передача файлів.

Способи використання NFC

1. Передача фото та відео.

- Відкрийте потрібний контент на смартфоні.

- Розмістіть обидва пристрої «спинками» один до одного.

- Зачекайте поки відбудеться з'єднання.

- На «передавальному» пристрої натисніть на дисплей, щоб почалася передача даних.

- Коли передача даних закінчується, ви почуєте звуковий сигнал.

2. Обмін додатками.

За допомогою даної технології ви також можете обмінятися і додатками. Навіщо це потрібно? Ваш друг побачив у вас цікавий додаток, і замість того, щоб виконувати купу непотрібних дій (зайти в Play Store, ввести назву програми, скопіювати на нього посилання, відправити посилання в месенджері одному), вам всього лише потрібно піднести свій смартфон з відкритим додатком до смартфону вашого друга. Після установки з'єднання, на смартфоні вашого друга відкриється Play Store зі сторінкою потрібну програму.

3. Обмін посиланнями.

Як і у випадку з додатками, просто відкрийте потрібний сайт і прикладіть один до одного два пристрої, на другому відкриється необхідний веб-сайт.

4. Оплата покупок.

На території України «ПриватБанк» спільно з «MasterCard» ще в березні 2017 року запустив послугу під назвою «NFC-гаманець». Так само з 2018 року працює G-Pay (Google Pay). За допомогою даних послуг користувачі можуть прив'язати банківську карту до додатка і оплачувати свої покупки в магазинах, кафе і АЗС використовуючи смартфон. Варто зазначити, що термінал повинен мати спеціальну наклейку, яка має на увазі можливість безконтактної оплати. Зазвичай на ній зображена рука від якої розходяться смужки (як на значку Wi-Fi), або на терміналі є напис «PayPass».

5. Використання спеціальних міток

Крім оплати і передачі даних за допомогою даної технології можна записувати і зчитувати різні NFC-мітки (теги).

Окремі мітки мають невеликий розмір. Їх можна носити в рюкзаку, розміщувати в пластикових картах, клеїти на ваш робочий стіл, розташовувати в автомобілі, використовувати в якості брелока на ключах і багато іншого.
Ми раді представити першу модель смартфона Assistant з підтримкою NFC чіпа Assistant AS 601L PRO.

Отобразить товары из каталога: 

22:33:04 - 28.03.2024
Возврат к списку